In de media

Op De Waddel is iedereen welkom! We willen graag ons verhaal vertellen en proberen onze gasten daarmee te verbinden. De schoonheid van het gebied, de cultuurhistorie, maar ook de huidige manier van werken trekken nieuwsgierige mensen. Als je De Waddel nog nooit bezocht hebt, heb je de boerderij en de mensen die hier werken misschien wel eens voorbij zien komen in de media. Hieronder een greep uit artikelen en reportages.

Koninklijk Paar brengt streekbezoek aan de Waddeneilanden

2023 – Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima komen langs tijdens hun tweedaags bezoek aan de Waddeneilanden. Thema: klimaatuitdaging op een eiland.

Koninklijk Paar brengtstreekbezoek aan deWaddeneilanden

BinnensteBuiten

2024 – Chef-kok Leon Mazairac heeft in de vroege ochtend de overtocht gemaakt naar het Waddeneiland om de schapen en pasgeboren lammeren van Jan-Willem te voeren. Hij maakt wat lekkers met de schapenkaas van De Waddel.

play

Sergio Over De Grens

2022 – Chef-kok Sergio Herman trekt met Wim Lybaert over de grens naar Nederland en doen Texel aan. Ze proefden de Texelse Groene.

Sergio Over De Grens

Hermus Proeft de Wadden

Culinair journalist Jacques Hermus bezoekt De Waddel en hoort alles over schapen en groene kaas.

play

Reizen Waes Nederland

2021 – Tom Waes op bezoek bij ons op de boerderij. Hij gaat een rondje mee op de quad naar de schapen op de Hoge Berg.

play

BinnensteBuiten

2021 – Alain Caron ontmoet een aantal van Nederlands grootste chefs in Alain ziet Sterren. Op Texel is hij bij chek-kok Jef Schuur. Ze willen alles weten over de achtergronden van ons lamsvlees.

play

Maarten van Rossem: onthulling Icoonlandschap de Hoge Berg

2019 – Maarten van Rossem vertelt waarom De Hoge Berg wordt uitgeroepen tot nationaal Icoonlandschap

play

Herman den Blijker

2013 – Chef-kok Herman den Blijker tijdens de presentatie van het magazine Zilt & Zakelijk.

Herman den Blijker

24Kitchen

2015 – Kookprogramma met Danny Jansen en Roberta Pagnier. Er werd een heerlijke Texelse lamsbout in hooi bereid. Klik hier voor recept

24Kitchen

Reformatorisch Dagblad

2018 – Economisch Texel: Jan-Willem Bakker over schapen.

play

Artikel New York Times

Columnist van de Amerikaanse krant The New York Times, Sebastian Modak, bezocht Texel en ging langs bij chef-kok Jef Schuur. Schuur raadde hem op zijn beurt aan om ook een bezoek te brengen aan De Waddel; de bron van het heerlijke lamsvlees.

Artikel (PDF)

BinnensteBuiten

2017 – Culinair schrijver Nadia Zerouali bezoekt De Waddel en gaat koken met zeegroenten en Texelse schapenkaas.

play